Ultimele modificări ale Legii salarizării și Legii învătământului preuniversitar!


În Monitorul Oficial nr. 160/2024 a fost publicată OUG nr. 10/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Se modifică Legea învătământului preuniversitar unde se prevede că finanţarea de bază, complementară şi specială, precum şi cheltuielile de instruire şi întreţinere a elevilor din învăţământul preuniversitar din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională sunt asigurate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi alte instituţii cu atribuţii în domeniile apărării, informaţiilor, ordinii publice şi securităţii naţionale, din fondurile alocate din bugetul de stat, inclusiv pe parcursul anului şcolar 2023 – 2024.

Potrivit nouăților și Legea salarizări nr. 153/2027 suferă modificări unde se prevede că pentru personalul din sistemul de învăţământ acordarea indemnizaţiei de hrană se stabileşte prin raportare la salariul net cuvenit funcţiei de bază.

De asemenea, pentru personalul din sistemul de învăţământ acordarea voucherelor de vacanţă se stabileşte prin raportare la salariul net cuvenit funcţiei de bază din luna acordării acestora.

Se aprobă plata unei contribuţii financiare voluntare, în cuantum de 106.140 euro, către Parcul Arheologic Colosseum, pentru realizarea lucrărilor de restaurare a statuii de bronz care îl reprezintă pe Sfântul Petru, amplasată pe monumentul arhitectural “Columna lui Traian”.