Poliţiştii de penitenciare beneficiază de majorare salarială!


Ordinul nr. 904/2024 prevede condiţiile de acordare a majorării de 70% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în anul 2024 peste programul normal de lucru de către poliţiştii de penitenciare.

Munca suplimentară prestată în anul 2024, peste programul normal de lucru, de către poliţiştii de penitenciare, care nu se poate compensa prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după prestarea muncii suplimentare, se plăteşte cu drepturile salariale corespunzătoare pentru orele prestate peste programul normal de lucru la care se adaugă o majorare de 70% din salariul de funcţie, proporţional cu orele efectiv prestate peste programul normal de lucru.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână, potrivit Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Prestarea muncii suplimentare se realizează cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind programul de lucru şi formele de organizare a acestuia.