Majorări salariale pentru profesori!


În Monitorul Oficial nr. 487/2023 a fost publicată OUG nr. 53/2023 privind stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului din sistemul naţional de învăţământ de stat.

Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior vor putea beneficia de majorări salariale din salariul de bază începând cu data de 1 iunie 2023.

Potrivit noutăților, majorările salariale se aplică astfel:
a) personalului didactic și personalului didactic auxiliar din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și instituțiilor de învățământ superior, inclusiv pentru personalul didactic auxiliar din cadrul bibliotecilor universitare, cu suma 1.000 de lei brut pe fiecare funcție;
b) personalului nedidactic din cadrul unităților de învățământ preuniversitar și instituțiilor de învățământ superior cu suma 400 de lei brut pe fiecare funcție.

Majorările menționate anterior se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației.

De asemenea, atât personalul didactic, didactic auxiliar, precum și personalul nedidactic din sistemul de învățământ de stat are nevoie de susținere pentru tranziția către grila nouă de salarizare impusă de legea salarizării unice.