Protecţie sporită a cetăţenilor români care lucrează în străinătate!


Legii privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate i-au fost aduse modificări referitoare la condiţiile de cazare pe care ar trebui să le ofere angajatorii.

Ofertele ferme de locuri de muncă din străinătate pentru lucrătorii sezonieri vor cuprinde şi asigurarea de sănătate pe perioada contractuală sau angajamentul că angajatorul lucrătorului sezonier încheie pentru acesta asigurarea de sănătate pe perioada contractuală.

În cazul în care deplasarea lucrătorilor către acelaşi loc de muncă din statul de destinaţie se efectuează în grupuri mai mari de 10 persoane, agentul de plasare a forţei de muncă şi furnizorul de servicii de plasare a forţei de muncă are obligaţia organizării transportului prin persoane juridice autorizate să efectueze transport internaţional de persoane.

Agenţii de plasare a forţei de muncă şi furnizorii de servicii de plasare a forţei de muncă au obligaţia de a se asigura că, anterior deplasării acestora, lucrătorii plasaţi la muncă în străinătate deţin toate documentele necesare accesului în statul de destinaţie