Metodologie pentru determinarea concentraţiei de radon de la locurile de muncă


Ordinul nr. 153/2023 prevede aprobarea Metodologiei pentru determinarea concentraţiei de radon în aerul din interiorul clădirilor şi de la locurile de muncă.

În funcţie de scop, măsurările concentraţiei de radon se clasifică astfel: măsurări de depistare (screening); măsurări de control; măsurări de urmărire; măsurări repetate.

Potrivit legislației, pentru situaţia în care, în urma măsurilor de depistare, niciun rezultat nu depăşeşte nivelul naţional de referinţă de 300 Bq/m3, locul de muncă este scutit de luarea oricăror măsuri de remediere, dar se recomandă implementarea de măsuri de reducere şi menţinere a concentraţiei de activitate de radon la valori cât mai mici posibil.

Pentru situaţia în care cel puţin un rezultat al măsurărilor de depistare a radonului este mai mare de 300 Bq/m3, este obligatorie evaluarea locului de muncă în termen de 6 – 12 luni, prin realizarea măsurilor de control pentru identificarea surselor de creştere a concentraţiei de activitate de radon şi, ulterior, elaborarea Planului de remediere ce conţine măsurile de remediere care trebuie implementate în vederea reducerii concentraţiei de activitate de radon sub nivelul de referinţă la valori cât mai mici posibil.

Măsurările de urmărire utilizează fie metoda integrată, fie metoda continuă astfel: pentru o perioadă de minimum 3 luni, când se utilizează metoda integrată, indiferent de sezon, respectiv pe o perioadă de cel puţin o săptămână când se utilizează metoda continuă, dacă aceasta este efectuată în timpul sezonului rece.

Măsurările repetate utilizează metoda integrată pe o perioadă de cel puţin 3 luni, recomandabil în timpul sezonului rece, în scopul verificării valorilor existente de concentraţie de activitate de radon, şi se realizează cel puţin o dată la zece ani, precum şi în cazul unor modificări structurale, inclusiv lucrări de reabilitare şi izolare termică a clădirii, precum şi orice alte acţiuni care modifică ventilaţia sau fluxul de aer din interior.

Planul de acţiuni la locurile de muncă prevede toate obligativităţile cu termenele de implementare, cu aplicarea sancţiunilor în caz de neasumare.