Elevii vor beneficia de sprijin pentru achiziționarea de rechizite și haine


OUG nr. 83/2023 prevede măsuri pentru susţinerea preşcolarilor şi elevilor dezavantajaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile şi luarea unor măsuri în domeniul educaţiei.

Potrivit noutăților, copiii din familii cu venituri mici, care merg la grădiniță și la școală, cursurile primare și gimnaziale, vor beneficia de sprijin pentru achiziționarea de rechizite și haine.

Așadar, tichetele sociale în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil se vor primi anual, pe o perioadă de patru ani, începând cu anul școlar 2023-2024.

Vor beneficia de acest sprijin copiii care vin din familii ai căror membri au, în luna iulie din fiecare an, venituri mici.

În cazul preșcolarilor, copiii care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate – în prezent înseamnă un venit pentru fiecare membru de familie de 633 de lei

Iar în cazul elevilor din învățământul primar și gimnazial, este vorba despre un venit mediu net lunar de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, ceea ce acum înseamnă 1.500 de lei.

Cu tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se pot achiziționa rechizite – articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane şi alte articole necesare în şcoli şi grădiniţe, precum şi articole de vestimentaţie necesare frecventării şcolii şi grădiniţei.