Demersuri pentru elaborarea unui nou act normativ pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice!


Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat demersurile vizând elaborarea unui nou act normativ pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice iar la data de 17 august 2023 a avut loc o întâlnire la sediul acestui minister la care au participat reprezentanții instituțiilor din Familia ocupațională de funcţii bugetare “Justiţie” și Curtea Constituțională.

În cadrul acestei întâlniri, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a prezentat obiectivele urmărite în cadrul reformei sistemului public de salarizare pentru implementarea Jalonului 420 corespunzător R4. Dezvoltarea unui sistem de salarizare echitabil și unitar în sectorul public, în cadrul componentei C14. Buna guvernanță din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale au adus la cunoștința participanților metodologia privind elaborarea proiectului de act normativ pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, context în care s-au transmis asigurări că procesul normativ va fi unul transparent, realizat cu consultarea reală a tuturor categoriilor profesionale din sistemul judiciar.