Ministrul Finanțelor, dialog de grup cu angajații ca urmare a protestelor declanșate!


Ministrul Finanțelor a avut un dialog cu un grup de angajați din cadrul ministerului, ca urmare a unui protest declanșat în cadrul instituției.

Cităm: ”S-a convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau să avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuțiile și îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil și că toți contribuim în mod adecvat la succesul instituției.

De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificăm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient.”