Un nou Regulament privind acordarea voucherelor de vacanță pentru personalul din învățământ!


Ordinul nr. 4072/2023 prevede aprobarea Regulamentului de acordare a voucherelor de vacanţă pentru unităţile/instituţiile de învăţământ de stat, în Ministerul Educaţiei şi în alte instituţii publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anii 2023 – 2026.

Voucherele de vacanţă se acordă anual şi se emit doar pe suport electronic, în limita sumelor prevăzute în bugetul anual şi distinct cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei, aprobat prin legea bugetului de stat pentru anul financiar pentru care se acordă.

Valoarea voucherelor de vacanţă este de 1.450 de lei pentru un salariat/an.

Voucherele de vacanţă se acordă tuturor persoanelor care au sau au avut calitatea de salariat în anul pentru care se acordă iar valoarea voucherelor de vacanţă este proporţională cu perioada lucrată.

Atenție! În cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanţă sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligaţia de a depune la unitate/instituţie o declaraţie, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcţia de bază.

Iar în cazul salariaţilor care în cursul anului au desfăşurat activitatea la mai mulţi angajatori, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere de către angajatorul unde beneficiarul în cauză îşi are funcţia de bază, potrivit legii.

Potrivit legislației, personalul angajat cu mai mult de o normă beneficiază de vouchere de vacanţă tot în cuantum de 1.450 de lei/an.