Instrucțiuni privind publicarea anunțului de concurs pe site-ul ANFP


Ordinul nr. 115/2023 prevede aprobarea Instrucţiunilor de publicare a anunţului privind organizarea etapei de selecţie a proiectului – pilot al concursului de ocupare a unor funcţii publice vacante pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Autorităţile şi instituţiile publice în cadrul cărora sunt stabilite funcţiile publice vacante prevăzute la art. 619 alin. (2) lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, înştiinţează Agenţia este vorba despre funcţiile publice generale de grad profesional debutant.

Anunţul privind organizarea etapei de selecţie a proiectului – pilot al concursului pentru funcţiile publice vacante se publică pe pagina de internet a instituţiei organizatoare şi pe site-ul Agenţiei, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data desfăşurării concursului.

Data publicării pe site-ul Agenţiei a anunţului de concurs este aceeaşi cu data publicării anunţului de concurs pe site-ul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante.

Potrivit noutăților, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice în cadrul cărora sunt stabilite funcţiile publice vacante desemnează o persoană responsabilă cu completarea şi transmiterea către Agenţie, în format online, utilizând aplicaţia din domeniul informatic alocat fiecărei autorităţi sau instituţii publice în portalul de management al funcţiilor publice şi funcţionarilor publici, a înştiinţării cu privire la organizarea unui concurs pe post pentru ocuparea unei funcţii publice generale de execuţie de grad profesional debutant.