Instrucţiuni noi privind publicarea anunţurilor de concurs pe site-ul ANFP


Autorităţile şi instituţiile publice organizatoare ale concursurilor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante au obligaţia respectării termenelor prevăzute de legislaţia în vigoare pentru înştiinţarea Agenţiei cu privire la organizarea unui concurs de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie vacante sau temporar vacante ori, după caz, a unui concurs de recrutare sau promovare pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere vacante.

Ordinul nr. 530/2022 prevede aprobarea Instrucţiunilor privind publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publice.

Publicarea anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei se va face cu cel puţin: -30 de zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie sau de conducere vacante, precum şi pentru concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere vacantă,
– 15 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului de recrutare organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie temporar vacante,
– 10 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante prevăzute la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 78/2022,
– respectiv cu cel puţin 10 zile înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2022.

Data publicării anunţului de concurs pe site-ul Agenţiei va fi aceeaşi cu data publicării anunţului de concurs pe site-ul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a funcţiilor publice de execuţie temporar vacante.

Conform ştirilor juridice, anunţurile de concurs postate pe site-ul Agenţiei nu pot fi modificate şi se menţin la locul de publicare până la finalizarea concursului.