Modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă pentru unităţile de învăţământ în anul 2022


Ordinul nr. 3498/2022 stabileşte modalitatea de acordare a voucherelor de vacanţă pentru unităţile/instituţiile de învăţământ de stat, Ministerul Educaţiei şi alte instituţii publice din subordinea/coordonarea acestuia, pentru anul 2022.

Voucherele de vacanţă aferente anului 2022 se emit doar pe suport electronic şi sunt în cuantum de 1.450 de lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul alocat cu această destinaţie.

Voucherele de vacanţă se acordă tuturor persoanelor care au calitatea de salariat la momentul acordării acestora. Având în vedere că voucherele de vacanţă se acordă pentru recuperarea şi întreţinerea capacităţii de muncă a personalului, beneficiază de acestea persoanele care au desfăşurat efectiv activitate în perioada de referinţă, indiferent de perioada lucrată.

În cazul încadrării în sistem de cumul/plata cu ora, voucherele de vacanţă sunt acordate de către angajatorii unde beneficiarii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii. Beneficiarii au obligaţia de a depune la unitate/instituţie o declaraţie, în scris, în care să precizeze angajatorul unde au funcţia de bază.