Poliţiştii vor primi sporuri pentru zilele de weekend şi sărbătorile lucrate


politia
Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică proiectul de Ordin privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

Proiectul de act normativ reglementează condiţiile de acordare pentru personalul MAI, în anul 2015, a majorării salariale prevăzute de art.13 alin. (5) din O.U.G. nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014.

Astfel, angajaţii MAI, indiferent dacă fac parte din personalul civil sau militar, vor primi o compensaţie de 75% din salariul pentru o zi de lucru, pentru fiecare zi de weekend sau sărbătoare legală lucrată.

În cazul în care, prin natura meseriei, angajatul MAI este obligat să vină la lucru într-o zi declarată prin lege ca fiind liberă, acestuia i se plăteşte în plus atât ziua lucrată, cât şi sporul de 75 la sută.

Angajaţii MAI vor primi sporul indiferent dacă ziua de sărbătoare lucrată este “recuperată” cu o zi liberă la o altă dată.