Planul strategic instituţional se revizuieşte şi se actualizează anual!


În Monitorul Oficial nr. 301/2022 a fost publicată Hotărârea nr. 427/2022 pentru aprobarea Metodologiei de elaborare, monitorizare, raportare şi revizuire a planurilor strategice instituţionale.

Hotărârea stabileşte principiile, cadrul general, rolul instituţional şi procedurile pentru implementarea metodologiei de elaborare, monitorizare, raportare şi revizuire a planurilor strategice instituţionale la nivelul ministerelor şi al Secretariatului General al Guvernului.

Activitatea de elaborare, monitorizare, raportare şi revizuire a planurilor strategice instituţionale se desfăşoară la nivelul fiecărui minister.

Pentru monitorizarea planurilor strategice instituţionale elaborate de către ministere se utilizează aplicaţia informatică PSI dedicată, aflată în proprietatea Secretariatului General al Guvernului cu rol de tablou de bord, la dispoziţia prim – ministrului şi a ministrului finanţelor.

Planurile strategice instituţionale şi rapoartele anuale de monitorizare a rezultatelor elaborate pe baza aplicaţiei vor fi disponibile public pe paginile de internet ale ministerelor şi, în mod centralizat, pe pagina de internet a Guvernului.

Potrivit ştirilor juridice, planul strategic instituţional se revizuieşte şi se actualizează anual, păstrând perioada de planificare şi de programare bugetară de 4 ani, respectiv anul bugetar şi următorii 3 ani faţă de anul bugetar, şi în strictă corelare cu cadrul bugetar pe termen mediu, conform art. 305 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare.