Pregătirea persoanelor fizice în vederea desfăşurării de activităţi pe piaţa de capital


Avem un nou Regulament, Regulamentul nr. 28/2020, care stabileşte modul de organizare şi desfăşurare a programelor de formare, pregătire şi perfecţionare profesională pentru persoanele fizice care sunt supuse procesului de autorizare în vederea desfăşurării de activităţi pe piaţa de capital, pentru care legislaţia aplicabilă acestora prevede obligaţia urmării unui curs de formare profesională şi promovare a examenului aferent acestuia, precum şi condiţiile de atestare a organismelor de formare profesională.

Programele de formare/pregătire şi perfecţionare profesională se desfăşoară prin parcurgerea unor cursuri organizate de OFP şi cuprind atât pregătirea teoretică, cât şi practică.

Persoanele fizice se pot înscrie la un program de formare/pregătire şi perfecţionare profesională organizat de OFP dacă îndeplinesc următoarele condiţii:
a) să fie în vârstă de cel puţin 18 ani şi să aibă capacitate de exerciţiu deplină;
b) să aibă studii medii/superioare finalizate cu diplomă de bacalaureat/licenţă sau un document echivalent, cu traducere legalizată în limba română, dacă este cazul.