Stimulent financiar pentru cei care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței


muncaAngajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți pe timpul vacanțelor vor beneficia de un stimulent financiar lunar din partea statului.

Astfel, reglementările în vigoare prevăd că angajatorii pot să primească de la stat, în fiecare lună, un stimulent financiar în valoare de 50% din indicatorul social de referință în vigoare, acordat din bugetul asigurărilor de șomaj, pentru fiecare elev și student încadrat în muncă.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a precizat că de stimulentul financiar lunar vor beneficia doar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:

  • unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  • unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

De asemenea, pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.