Categories
Persoane juridice. Societăţi

Suficiente regle­mentări contra corupţiei dar nu sunt aplicate eficient

justitie

În cadrul unei dez­bateri pe tema “Etică în afaceri şi confor­mitate” organizată de Centrul de Resurse Juridice la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, reprezen­tantul Ministerului Justiţiei, Cornel Călinescu a menţionat că România este “un campion al legislaţiei anticorupţie”, existând suficiente regle­mentări în vigoare, însă acestea nu sunt aplicate eficient.

În cadrul legislaţiei anticorupţie sunt 14 măsuri preventive obli­ga­torii pentru toţi angajaţii publici din Ro­mânia, însă rezultatele sunt proaste. În România problemele legate de corupţie îşi caută încă rezolvarea, iar suspiciunile privind astfel de fapte apar cel mai des în mediul public, în condiţiile unor remuneraţii reduse.

În acest an prioritatea pentru România este aderarea la grupul de lucru antimită de la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

De asemenea Ministerul Justiţiei va asana legislaţia, iar atunci când se va modifica o lege, ea va fi republicată şi nu vor mai exista mai multe variante ale aceluiaşi act normativ.