Hotărârea nr. 7/2024 prevede aprobarea Ghidului finanţării campaniei electorale la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024.
În intervalul dintre momentul ducerii la cunoştinţă publică a datei alegerilor şi până la data începerii campaniei electorale, respectiv data de 10 mai 2024, fiecare competitor electoral are obligaţia de a înregistra la Autoritatea Electorală Permanentă un mandatar financiar coordonator.
La alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 mai mulţi competitori electorali nu pot folosi serviciile aceluiaşi mandatar, cu excepţia situaţiei în care competitorii electorali fac parte din aceeaşi alianţă politică sau electorală.
Potrivit legislației, fiecare partid politic care face parte dintr-o alianţă electorală care participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 desemnează un mandatar financiar coordonator.
La alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, partidele politice, alianţele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi au obligaţia de a deschide câte un cont bancar până cel târziu la data de 10 mai 2024. În cazul alianţei electorale, partidele politice, alianţele politice sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care fac parte din alianţă vor deschide fiecare câte un cont bancar.
Limita maximă a contribuţiilor pentru campania electorală este de 750 de salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de parlamentar european.
Valoarea maximă a contribuţiilor electorale care pot fi depuse de un candidat independent este de 2.475.000 lei.