Noi reguli pentru desfăşurarea activităţii în cinematografe!


În Monitorul Oficial nr. 737/2021 a fost publicat Ordinul nr. 1379/2021 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS – CoV – 2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii.

Sunt aduse reguli noi pentru evenimente în aer liber, cinematografe, spectacole şi activităţile drive-in.

Potrivit ştirilor juridice, activitatea în cinematografe se va realiza în funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi locale, autorităţile implicate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirilor vor pune în aplicare următoarele scenarii:
Scenariul 1 – Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
 Scenariul 2 – Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor sunt interzise dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţele/localităţile unde acestea se află este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Accesul la activităţile de tip drive-in se face exclusiv cu autoturismul, cu condiţia ca ocupanţii unui autovehicul să fie membrii aceleiaşi familii sau să reprezinte grupuri de până la 4 persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS – CoV – 2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT – PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15 – a zi şi a 180 – a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS – CoV – 2.