Ministerul Familiei desfășoară programul de formare profesională „Lucrător de tineret”!


În cadrul proiectului „Grupul Național de Lucru – România, 2022 – 2024”, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse desfășoară programul de formare profesională „Lucrător de tineret” (cod COR 341205). Programul se desfășoară la Poiana Brașov, a început pe 27 august  și se încheie pe 2 septembrie.

Participanții, 28 de tineri voluntari, fac parte din organizațiile membre ale Grupului Național de Lucru pentru Dialogul Uniunii Europene cu Tinerii.

Tinerii, beneficiari ai cursului “tineREȚEA”, vor dobândi competențe specifice implicării în lucrul cu tinerii (proiectarea planului de dezvoltare personală și profesională; informarea beneficiarilor; sprijinirea procesului de învățare non formală în rândul tinerilor; dezvoltarea cooperării în comunitate) și pentru consultarea tinerilor.

În continuarea proiectului, lucrătorii de tineret vor face parte din Rețeaua națională de lucrători de tineret “tineREȚEA”, o rețea non formală de voluntari, implicată în lucrul cu tinerii, activități de tineret și consultarea tinerilor în vederea elaborării de politici cu și pentru tineri.