Procedura organizării concursului pentru ocuparea funcţiilor publice specifice cu statut special de inspector de muncă!


OUG nr. 90/2024 prevede aprobarea modalităţii de organizare şi desfăşurare a concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice specifice cu statut special vacante/temporar vacante de inspector de muncă şi inspector social din cadrul instituţiilor publice aflate în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Potrivit legislației, concursurile de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice vacante/temporar vacante de execuţie de inspector de muncă şi inspector social sunt organizate şi se desfăşoară de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, pentru funcţiile publice pentru care ministerul are competenţa de numire, de către Inspecţia Muncii şi inspectoratele teritoriale de muncă, pentru inspectorii de muncă şi pentru funcţiile publice de conducere care au calitatea de inspector de muncă pentru care are competenţa de numire, de către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi agenţiile pentru plăţi şi inspecţie socială teritoriale, pentru inspectorii sociali.

Condiţiile specifice de participare la concursul de recrutare pentru ocuparea fiecărei funcţii publice vacante/ temporar vacante se stabilesc pe baza fişei postului corespunzătoare acesteia.

Instituţiile organizatoare au obligaţia de a înştiinţa Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cu privire la organizarea unui concurs cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data publicării anunţului de concurs cu privire la organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unor funcţii publice de conducere şi execuţie vacante şi cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de data publicării anunţului de concurs cu privire la organizarea concursului de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de execuţie temporar vacante.

Anunţul privind concursul se publică pe pagina de internet a instituţiei organizatoare şi pe site-ul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, utilizând instrumentele informatice puse la dispoziţie de către aceasta, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de data desfăşurării probei scrise a concursului.

Pot fi desemnaţi ca membri în comisiile de concurs sau de soluţionare a contestaţiilor atât funcţionarii publici care ocupă funcţii publice specifice cu statut special definitivi, cât şi funcţionarii publici cu funcţii publice generale definitivi.

Persoanele interesate de participarea la concursul de recrutare pentru ocuparea funcţiilor publice specifice vacante/temporar vacante de inspector de muncă şi inspector social depun dosarul de concurs în termen de maximum 20 de zile calendaristice de la data publicării anunţului de concurs.

Sunt declaraţi admişi la proba scrisă, respectiv la interviu, candidaţii care au obţinut minimum 50 de puncte.