Instrucţiuni privind formarea profesională şi evoluţia în cariera militară


Ordinul nr. 107/2024 prevede modificarea şi completarea Instrucţiunilor privind formarea profesională şi evoluţia în cariera militară în Armata României.

Locotenenţii care au absolvit cursul avansat/similar pot ocupa funcţii de comandant de companie/similar specifice armelor de luptă ori armelor pentru sprijin de luptă sau funcţii de comandă/conducere corespunzătoare armelor de luptă ori armelor pentru sprijin de luptă sau domeniilor funcţionale, în structuri militare de nivel 1, dacă au cel puţin 2 ani de experienţă în prima funcţie de la baza ierarhiei militare în cadrul structurilor militare de acest nivel, ori pot opta pentru funcţii de execuţie specifice domeniilor funcţionale în structuri militare de la nivelul 1 până la nivelul 3 inclusiv, dacă au împlinit cel puţin 3 ani din stagiul minim în gradul deţinut.

Iar locotenenţii care au absolvit cursul avansat/similar pot ocupa funcţii de execuţie specifice domeniilor funcţionale în structuri militare de la nivelul 1 până la nivelul 3 inclusiv, dacă au împlinit cel puţin 3 ani din stagiul minim în gradul deţinut.