Instrucţiuni privind organizarea sistemului de recrutare a candidaţilor la profesia militară!


Ordinul nr. 99/2024 prevede modificarea şi completarea Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M.217/2019 pentru aprobarea condiţiilor şi criteriilor de recrutare, precum şi a instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de recrutare, selecţie şi formare profesională iniţială a candidaţilor la profesia militară.

Candidatul reprezintă acea persoană provenită din rândul categoriilor stabilite de statutul cadrelor militare sau de statutul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, care doreşte să urmeze studii universitare de licenţă în instituţii de învăţământ superior militar ori civil, studii postliceale în unităţi de învăţământ postliceal militar sau în unităţi/instituţii de învăţământ civil ori cursuri de formare a cadrelor militare în activitate sau un program de instruire a soldaţilor/gradaţilor profesionişti, respectiv persoana provenită din rândul absolvenţilor învăţământului gimnazial care optează pentru admiterea într-o unitate de învăţământ liceal militar.

Direcţia generală management resurse umane trimite Planul de şcolarizare aprobat şi Planul de recrutare a candidaţilor pentru unităţile/instituţiile de învăţământ militar şi civil la Direcţia personal şi mobilizare a Statului Major al Apărării.