Norme tehnice privind prezentarea mărfurilor în vamă în locuri aprobate de autoritatea vamală


Ordinul nr. 648/2024 aprobarea Normelor tehnice privind prezentarea mărfurilor în vamă în locuri aprobate de autoritatea vamală, altele decât biroul vamal, în cazul exportului, reexportului şi ieşirii mărfurilor de pe teritoriul vamal al Uniunii.

Cererea poate avea ca obiect o singură operaţiune vamală sau se poate referi la mai multe operaţiuni de export, desfăşurate într-o perioadă determinată de timp, menţionată de solicitant.

Locul solicitat trebuie să fie clar determinat în cerere, cu indicarea adresei exacte şi descrierea acestuia, pentru a se aduce la cunoştinţa biroului vamal existenţa în locul respectiv de clădiri, depozite sau alte facilităţi necesare manipulării, depozitării sau păstrării mărfurilor în condiţii corespunzătoare.

Solicitantul trebuie să menţioneze în cerere care este interesul său justificat în obţinerea aprobării, precum şi programul de lucru în locul respectiv.

Cererea conţine motivele pentru care se solicită aprobarea unui loc în care să fie prezentate mărfurile în vamă, altul decât biroul vamal, urmând ca biroul vamal să aprecieze dacă cererea este justificată ţinând cont de circumstanţele operaţiunilor vamale efectuate, cantitatea şi felul mărfurilor, tipul de transport şi frecvenţa operaţiunilor vamale.