Modificări ale Regulamentului privind recepţia construcţiilor din domeniul infrastructurii rutiere!


Regulamentul privind recepţia construcţiilor din domeniul infrastructurii rutiere şi feroviare de interes naţional a fost modificat de Hotărârea nr. 172/2024.

Prezentul regulament se aplică la recepţia construcţiilor şi instalaţiilor corespunzătoare acestora, denumite în continuare construcţii, aferente infrastructurii de interes naţional din domeniile rutier, feroviar, aerian, naval, precum şi infrastructurii de metrou gestionate de Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» – S.A.

După aprobarea procesului – verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, investitorul nu poate emite alte solicitări de remediere de lucrări, diminuări de valori şi altele asemenea decât cele consemnate în procesul – verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

Fac excepţie viciile ascunse descoperite în termenul stabilit conform legii, precum şi viciile structurii de rezistenţă rezultate din nerespectarea normelor de proiectare şi de execuţie în vigoare la data realizării construcţiei, descoperite pe toată durata de existenţă a construcţiei.