Ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate și usturoi!


OUG nr. 13/2024 prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate şi cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Prezenta ordonanţă de urgenţă instituie acordarea unor ajutoare de stat pe baza unei scheme de susţinere financiară, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, având ca obiective:
a) asigurarea unui grant financiar pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate înfiinţată în decembrie 2023 – 30 aprilie 2024;
b) asigurarea unui grant financiar producătorilor agricoli cultivatori de usturoi pentru compensarea parţială a pierderilor la cultura de usturoi înfiinţată în toamna anului 2023 – primăvara anului 2024.

Schema de ajutor de stat se notifică Comisiei Europene în temeiul art. 108 alin. (3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene.

Sumele acordate cu titlu de ajutor de stat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă nu sunt supuse executării silite prin poprire, în cazul în care împotriva beneficiarilor acestora a fost pornită procedura de executare silită.