1,02 miliarde lei au fost alocați bugetelor locale pentru Programul Masă Sănătoasă!


Guvernul a aprobat alocarea sumei totale de aproximativ 1,02 miliarde lei bugetelor locale ale unităților/subdiviziunilor administrative-teritoriale pentru finanțarea Programului Național Masă Sănătoasă, în perioada activităților didactice în anul 2024.

Potrivit Hotărârii nr. 177/2024 banii se alocă din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor, municipiilor, sectoarelor și Municipiului București.

Totodată, Executivul a aprobat repartizarea acestei sume pentru 1.223 de unități/subdiviziuni administrative-teritoriale. Sunt alocate sume cuprinse între 52.000 lei și 4.201.000 lei, pentru un număr de aproximativ 459.000 de beneficiari.

Bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrative-teritoriale se rectifică cu sumele repartizate.

Programului Național Masă Sănătoasă asigură acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, preșcolarilor şi elevilor din unități de învățământ preuniversitar de stat.