Procedura de control al activităţii desfăşurate de aparatul propriu şi de entităţile aflate în subordinea, sub autoritatea şi în administrarea Ministerului Finanţelor


Ordinul nr. 354/2024 prevede aprobarea Procedurii de control al activităţii desfăşurate de aparatul propriu şi de entităţile aflate în subordinea, sub autoritatea şi în administrarea Ministerului Finanţelor.

Corpul de control se subordonează ministrului finanţelor şi are competenţă materială şi teritorială generală, în vederea exercitării acţiunilor de control la structurile din aparatul propriu şi entităţile aflate în subordinea, sub autoritatea şi în administrarea Ministerului Finanţelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu regulamentul de organizare şi funcţionare şi cu prezenta procedură.

Personalul Corpului de control îşi asumă deviza “Profesionalism prin etică şi integritate”.

Corpul de control colaborează cu alte organe de control/de specialitate din administraţia publică centrală, instituţii şi autorităţi, parteneri sociali, precum şi cu persoane juridice şi fizice, conform legislaţiei în vigoare şi mandatului dat de ministrul finanţelor.