Numărul de funcții din cadrul Ministerului Cercetării a fost redus!


Hotărârea Guvernului nr. 371/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării a fost modificată și completată de Hotărârea nr. 135/2024.

Prin Hotărârea aprobată de Guvern a fost redus numărul funcțiilor de conducere de la 39 la 30 – 9 funcții de conducere; s-a redus 1 funcție de demnitar – Subsecretar de stat; s-a redus cabinetul demnitarului (Subsecretar de stat) – 1 post.

De asemenea, au fost redimensionate compartimentele, ca urmare a recomandărilor controlorilor Curții de Conturi prin relocare, astfel activitatea de control și strategie anticorupție rămâne organizată la nivel de serviciu.

Au fost înființate Compartimentul Inteligență Artificială și Tehnologii Emergente, respectiv Compartimentul IT și Securitate Cibernetică, pentru armonizarea modificărilor legislative nou apărute în domeniul Inteligenței Artificiale (IA), al digitalizării, transformării digitală și de securitate cibernetică, precum și a Regulamentelor europene cu legislația existentă.