A fost aprobat modelul Fişei de autoevaluare necesare desfăşurării etapei de pregătire a evaluării unităţilor sanitare


Ordinul nr. 34/2024 prevede aprobarea Fişei de autoevaluare (FAE) şi Fişei de autoevaluare 2 (FAE 2) necesare desfăşurării etapei de pregătire a evaluării unităţilor sanitare din ambulatoriu în vederea acreditării.

Fişa de autoevaluare (FAE) este instrumentul elaborat de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) prin care, în etapa de pregătire a evaluării, se solicită unităţii sanitare din ambulatoriu informaţii despre nivelul de îndeplinire a cerinţelor standardelor de acreditare.

FAE se aplică în mod succesiv, prin intermediul aplicaţiei informatice CaPeSaRo, respectiv la declanşarea etapei de pregătire a evaluării şi la finalul acesteia, urmărind progresul realizat de către unitatea sanitară din ambulatoriu din punctul de vedere al managementului calităţii serviciilor de sănătate pe baza standardelor ANMCS.

FAE se completează pentru fiecare categorie de asistenţă medicală înscrisă în procesul de acreditare de la fiecare punct de lucru/locaţie unde se furnizează servicii de sănătate.

FAE se aplică în mod obligatoriu pentru toate unităţile sanitare din ambulatoriu, indiferent de tipul şi structura acestora.