Proiect. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot solicita eliberarea cărţii electronice de identitate cu adresa de domiciliu în străinătate


Potrivit unei propuneri legislative se introduce posibilitatea ca cetăţenii români stabiliţi în afara graniţelor ţării să poată solicita eliberarea cărţii electronice de identitate cu adresa de domiciliu în străinătate.

Cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate cu adresa de domiciliu în străinătate se va putea depune atât la misiunile diplomatice sau oficiile consulare de carieră ale României din străinătate, cât şi la orice serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor.

Cărţile electronice de identitate eliberate cetăţenilor români din afara graniţelor ţării vor putea fi eliberate numai în baza prezentării unor documente care să facă dovada domiciliului din străinătate, documente stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne. în acest sens, am prevăzut un termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, în care ministrul afacerilor interne să publice lista documentelor doveditoare acceptate de autorităţile româneşti.