Politică de confidențialitate a Platformei Naţionale pentru Raportarea Incidentelor de Securitate Cibernetică


Ordinul nr. 200/2024 prevede aprobarea politicilor de confidenţialitate şi transparenţă ale Platformei Naţionale pentru Raportarea Incidentelor de Securitate Cibernetică.

Prezentele politici de confidenţialitate şi transparenţă ale Platformei Naţionale pentru Raportarea Incidentelor de Securitate Cibernetică, PNRISC sau platforma, stabilesc cadrul legal pentru exercitarea activităţilor de colectare şi procesare a datelor şi informaţiilor privind incidentele de securitate cibernetică ce fac obiectul raportării în platformă, precum şi liniile directoare menite a asigura confidenţialitatea şi transparenţa atunci când se partajează date şi informaţii care fac obiectul raportării către autorităţile competente.

Autorităţile care au acces la PNRISC tratează toate datele primite ca fiind confidenţiale şi acordă accesul la date doar personalului desemnat în acest sens, pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu.

În cazul unei încălcări a confidenţialităţii sau al unei afectări a integrităţii ori disponibilităţii datelor, autoritatea competentă care a detectat încălcarea notifică imediat Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică şi aplică toate măsurile necesare pentru a atenua sau a remedia situaţia.