Un proiect prevede modificarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție


Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul ordinului viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, pentru completarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

Astfel, potrivit art. 24 și 25 din anexa nr. 2 la OMAI nr. 183/2021, cu modificările și completările ulterioare, absolvenţii instituţiilor de învăţământ pentru formarea poliţiştilor şi cei încadraţi din sursă externă în corpul poliţiştilor, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, cumulativ, în anul încadrării, la articole de echipament prevăzute a se distribui numai o singură dată, în natură, la acordarea gradului, respectiv articole de echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părţi anuale a articolelor de echipament prevăzute gratuit în normele la care au dreptul.

În acest sens, la nivelul instituției noastre, structurile cu responsabilități în asigurarea echipamentului specific au demarat proceduri de achiziție pentru articolele de echipament din compunerea uniformei de serviciu, respectiv de reprezentare și ceremonialuri.