Un proiect prevede majorarea numărului total de indemnizații de merit


Ministerul Culturii supune dezbaterii publice, proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind modificarea alineatului (2) al articolului 5 din Legea nr. 118/2002 pentru instituirea indemnizaţiei de merit.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune majorarea cu 70 a numărului total de indemnizații de merit, în contextul în care domeniul patrimoniului cultural imaterial a fost inclus între celelelate domenii ale culturii pentru care se acordă indemnizația  – domeniul creaţiei muzicale, domeniul creaţiei interpretative, domeniul cinematografiei, domeniul literar, domeniul arhitecturii, domeniul artei plastice, domeniul teatrului și domeniul patrimoniului cultural naţional, mobil şi imobil.

Se consideră că un număr de 1.720 de indemnizații de merit este adaptat numărului de potențiali beneficiari și contribuțiilor semnificative ale acestora la domeniului culturii, artei, științei, și va asigura o reală recunoaștere a importanței patrimoniului cultural imaterial în cadrul creatorilor de cultură autentică.