5.556 de beneficiari vor beneficia în anul 2024 de programul «StudentInvest»


Ordinul nr. 192/2024 prevede modificarea şi completarea Normelor de aplicare a programelor guvernamentale de creditare “StudentInvest” şi “FamilyStart”, a modelului Convenţiei privind implementarea programelor “StudentInvest” şi “FamilyStart”, precum şi a modelului Convenţiei de garantare.

Pentru anul 2024 se va aloca un fond maximal pentru un număr de 5.556 de beneficiari în cadrul programului «StudentInvest», respectiv un fond maximal pentru un număr de 4.375 de beneficiari în cadrul programului «FamilyStart»; fondul maximal se acordă anual, în limita sumelor aprobate cu această destinaţie în bugetul M.F.T.E.S.

Băncile participante la program au obligaţia să afişeze la toate unităţile şi ghişeele unde se efectuează operaţiuni în cadrul acestui program materiale publicitare care să includă următorul mesaj «Susţinem tinerii prin programele “StudentInvest” şi “FamilyStart” finanţate de Guvernul României 2024.»; dimensiunile materialelor publicitare şi modalitatea de prezentare a mesajului vor fi explicitate în convenţiile – cadru de plată semnate între M.F.T.E.S. şi finanţator.