Finanţarea unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi


Ordinul nr. 2464/2023 prevede modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale nr. 2.765/2012 privind aprobarea Metodologiei de înregistrare şi evaluare a solicitărilor de finanţare a unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de decontare a finanţării.

Se prevede că în situaţia în care se solicită finanţare exclusiv pentru lucrările de amenajare, reparaţii, modernizare au prioritate la finanţare cele necesare obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru centrele rezidenţiale.

În vederea stabilirii listei finale, au prioritate la finanţare solicitările de finanţare pentru lucrările de amenajare, reparaţii, modernizare necesare conformării normelor de apărare împotriva incendiilor, normelor de igienă şi de funcţionare sanitară şi normelor de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.