Salariile pentru funcțiile de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar se majorează!


Hotărârea nr. 38/2024 prevede modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Normele metodologice privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile didactice de conducere de director și director adjunct din învățământul preuniversitar de stat, precum și pentru stabilirea categoriilor de unități de învățământ preuniversitar de stat în care se normează funcțiile de conducere didactice auxiliare de contabil-șef și secretar-șef, cu nivel de studii S/M, și nivelul salariilor de bază aferente acestora, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 598/2018.

În acest an, pentru directori şi directori adjuncţi, faţă de salariul brut din decembrie 2023, creşterea brută medie totală va fi de peste 36%, din care creşterea brută medie în luna ianuarie va fi de 30%. La această creștere se adaugă sporul de suprasolicitare neuropsihică (10%). După caz, se poate acorda și gradația de merit (25%).

De exemplu, în luna ianuarie 2024, salariul de bază pentru funcțiile de conducere de director va fi cuprins între 10.590 lei şi 11.242 lei, iar în luna iunie 2024, între 11.260 lei şi 11.812 lei.

Nivelul salariilor de bază pentru funcțiile de conducere prevăzute în actul normativ a fost stabilit avându-se în vedere complexitatea şi diversitatea activităților personalului care ocupă aceste funcții.