Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră poate finanța noi activități!


A fost aprobată înfiinţarea pe lângă Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii.

Hotărârea nr. 40/2024 dă posibilitatea Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră să finanțeze noi activități din venituri proprii încheiate conform acordurilor cu operatorii care permit reportarea acestor venituri pentru anul următor.

Veniturile proprii din care se finanţează activităţile înfiinţate constau în veniturile realizate de Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, potrivit art. 3 alin. (5) din Legea nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, cu modificările şi completările ulterioare, din sumele obţinute ca urmare a încheierii acordurilor – cadru cu operatorii.