Norme sanitar veterinare privind condiţiile de organizare a unităţilor farmaceutice veterinare


Ordinul nr. 165/2023 prevede modificarea şi completarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de organizare şi funcţionare a unităţilor farmaceutice veterinare, precum şi procedura de înregistrare sanitară veterinară/autorizare sanitară veterinară a unităţilor şi activităţilor din domeniul farmaceutic veterinar.

Se prevede că personalul din unităţile farmaceutice veterinare trebuie să poarte echipament de protecţie, ecuson cu numele şi funcţia/calificarea deţinută.

Este interzisă plasarea comenzilor şi/sau rezervarea de către persoane fizice sau juridice a produselor medicinale veterinare care se eliberează pe bază de prescripţie veterinară, prin intermediul sistemelor informatice electronice, de către farmacii veterinare şi puncte farmaceutice veterinare.

Programul de lucru al farmaciei veterinare trebuie afişat într-un loc vizibil pentru public şi transmis împreună cu lista medicilor veterinari cu drept de liberă practică la direcţia sanitar – veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, odată cu dosarul de autorizare.