Norme privind încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic!


Ordinul nr. 6876/2023 prevede aprobarea Normelor metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unităţile de învăţământ preuniversitar şi încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, de regulă, în perioada stabilită prin calendarul mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar, aprobat prin ordin al ministrului educaţiei, se întocmeşte proiectul de încadrare a personalului didactic de predare pentru anul şcolar următor şi se avizează de către inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Numărul de ore pe săptămână aferent planurilor – cadru de învăţământ pentru respectivul an şcolar, stabilit între limite minime şi maxime, se hotărăşte de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ, astfel încât să se asigure încadrarea în bugetul alocat.

Personalul didactic de predare încadrat pe post care desfăşoară activitate de mentorat, poate fi remunerat în regim de plata cu ora, echivalent a cel mult 4 ore pe săptămână.