MAE a lansat Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat Programul anual de burse oferite de România cetățenilor străini din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025, pe baza Hotărârii Guvernului nr. 288/1993 privind școlarizarea în România a cetățenilor din alte țări.

Programul este derulat prin intermediul MAE și urmărește dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, precum și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel global.

Procedura de accesare a Programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea de către MAE, cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, a unei platforme online multi-device pentru depunerea și analizarea candidaturilor pentru acest instrument. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.