Indicatori de monitorizare a învăţământului superior!


Ordinul nr. 6902/2023 aprobă setul de indicatori de monitorizare a învăţământului superior şi prognoza evoluţiei acestuia în raport cu dinamica pieţei muncii.

Comisia Naţională de Statistică şi Prognoză a Învăţământului Superior, CNSPIS, continuă activităţile Consiliului Naţional de Statistică şi Prognoză a Învăţământului Superior, preluând patrimoniul ştiinţific şi logistic al acestuia.

Setul de indicatori pentru învăţământul superior are în componenţă următoarele clase de indicatori specifici fiecărui domeniu luat în considerare pentru monitorizarea învăţământului superior şi pentru prognoza evoluţiei acestuia în raport cu dinamica pieţei muncii: absolvenţi; acces şi echitate; activitatea de cercetare; angajabilitatea absolvenţilor; eficienţa economică; internaţionalizare; studenţi.

CNSPIS analizează datele necesare pentru calcularea indicatorilor de monitorizare a învăţământului superior şi pentru prognoza evoluţiei acestuia în raport cu dinamica pieţei muncii şi propune măsuri de optimizare a colectării datelor până la data de 1 octombrie a fiecărui an.