Procedura de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru elevi


Ordinul nr. 56/2024 prevede aprobarea Procedurii specifice de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional!

Tichetul social pe suport electronic pentru sprijin educaţional se utilizează în anul şcolar în care se acordă, în intervalul anilor şcolari 2023 – 2027, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic.

Fiecare suport electronic nominal pentru tichete sociale pentru sprijin educaţional va fi livrat într-un plic colector pe care se află imprimată sigla Guvernului României şi a Uniunii Europene, împreună cu menţiunea “Tichet social pentru sprijin educaţional”, “Proiect cofinanţat prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021 – 2027” şi pe care sunt indicate numele şi prenumele beneficiarului, numele şi prenumele reprezentantului legal/tutore, denumirea şi adresa unităţii de învăţământ. Plicul colector conţine şi un plic cu codul PIN, sigilat separat.

Plicul care conţine tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional trebuie deschis numai de părintele/reprezentantul legal/tutorele al cărui nume se regăseşte pe plicul colector.