Metodologie privind finanţarea de la bugetul de stat a hărţilor de risc natural pentru cutremure!


Hotărârea nr. 6/2024 prevede modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 932/2007 pentru aprobarea Metodologiei privind finanţarea de la bugetul de stat a hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

Prin Program se pot finanţa activităţile privind elaborarea şi/sau actualizarea hărţilor de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

Autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul judeţelor şi al municipiului Bucureşti au obligaţia să prevadă în bugetele proprii fonduri necesare finanţării elaborării hărţilor de risc natural.

Prin Program, pentru zonele identificate de autorităţile administraţiei publice locale ca având un potenţial de risc natural se poate asigura în proporţie de până la 50% de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în limita creditelor de angajament aprobate şi sau estimate cu această destinaţie, fără eşalonarea anuală a creditelor bugetare, care se înscriu cumulat pentru toată perioada de finanţare.