Facilităţi la transport pentru elevi!


În cazul în care elevii nu sunt şcolarizaţi în satul, comuna, oraşul sau municipiul de domiciliu şi nu beneficiază de existenţa serviciilor de transport public, transport de tip curse şcolare şi nici de transport cu mijloacele de transport aparţinând unităţilor de învăţământ sau consiliilor locale, în vederea asigurării dreptului la educaţie, aceştia beneficiază, pe durata cursurilor şcolare, de o sumă forfetară lunară.

Hotărârea nr. 1337/2023 prevede că până la data de 1 februarie 2024, pentru perioada rămasă din anul şcolar 2023 – 2024, consiliile judeţene adoptă hotărâri prin care stabilesc valoarea unitară lei/kilometru aferentă sumei forfetare, cu avizul conform al ANRSC.

Valoarea unitară lei/km aferentă sumei forfetare se stabileşte anual de către consiliul judeţean ca medie a tarifelor medii lei/km/loc, inclusiv TVA, prevăzute în fişele de fundamentare ale tarifelor în vigoare, aferente tuturor traseelor şi/sau grupelor de trasee din toate contractele de servicii publice de transport rutier judeţean de persoane atribuite de către consiliul judeţean.