Pentru categoriile de funcții de demnitate publică, indemnizațiile sunt înghețate la nivelul actual!


OUG nr. 127/2023 prevede modificarea şi completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri bugetare.

Se prevede că în anul 2024, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la această lege, altele decât cele prevăzute la alin. (2), se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2023.

De asemenea, prin Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern a fost stabilit personalul din sistemul public pentru care nu se va aplica majorarea cu 5% a drepturilor salariale începând cu ianuarie 2024. Este vorba despre personalul care a beneficiat de majorări salariale în acest an, în baza legii – precum personalul din Ministerul Finanțelor, ANAF, Autoritatea Vamală Română, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și casele teritoriale de sănătate.

În aceeași categorie intră și personalul din sistemul de justiție care a beneficiat în cursul anului 2023 de majorarea salariilor de bază/indemnizațiilor de încadrare prin acte administrative emise de ordonatorii de credite.