Schema de ajutor de minimis pentru “Perfecţionarea angajaţilor din societăţi” continuă și în anul 2024


Ordinul nr. 21584/2023 prevede modificarea Schemei de ajutor de minimis pentru “Perfecţionarea/recalificarea angajaţilor din societăţi”, asociată Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României 2021 – 2026.

Prezenta schemă de ajutor de minimis se aprobă prin ordin al ministrului cercetării, inovării şi digitalizării şi se aplică de la data publicării ei în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la epuizarea bugetului alocat, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2024.

Plata ajutorului se efectuează până la data de 31 decembrie 2025, în limita bugetului alocat schemei de ajutor de minimis.

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în calitatea sa de iniţiator şi furnizor al schemei de ajutor de minimis, se obligă să actualizeze prezenta schemă conform reglementărilor europene privind ajutorul de minimis în vigoare după data de 31 decembrie 2023, în termen de 6 luni de la data adoptării modificărilor, şi să solicite în prealabil avizul Consiliului Concurenţei asupra respectivelor modificări