Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare, scutite de la plata rovinietei!


Vehiculele care efectuează transporturi în cadrul unor misiuni de protecţie civilă sau misiuni umanitare pe teritoriul României sau care tranzitează România în acest scop beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare, pe baza solicitării transmise Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Legea nr. 390/2023 prevede pentru a beneficia de scutire Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne solicită Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., cu cel puţin o zi lucrătoare sau îndată ce primeşte informarea privind desfăşurarea misiunii pe teritoriul României, emiterea de roviniete cu titlu gratuit.

Solicitarea cuprinde lista numerelor de înmatriculare ale vehiculelor, însoţită de copii ale certificatelor de înmatriculare ale acestora, precum şi perioada de desfăşurare a transporturilor pe teritoriul României.

Vehiculele care sunt deţinute în proprietate, conform datelor înscrise în certificatul de înmatriculare, de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi unităţile teritoriale subordonate, beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare, pe baza solicitării transmise Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.