Personalul Institutului Naţional de Sănătate Publică beneficiază de sporuri în situaţiile de risc epidemiologic şi biologic!


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2022 privind stabilirea unor măsuri în cadrul sistemului de sănătate, precum şi pentru interpretarea, modificarea şi completarea unor acte normative a fost aprobată de Legea nr. 378/2023.

În situaţiile de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la art. 6 din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, personalul care ocupă funcţii de conducere din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază.

Munca prestată de către personalul Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în vederea asigurării permanenţei activităţii operaţionale în regim 24/7, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul programului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite, aflat în plată.