Tratament favorabil acordat întreprinderilor care recunosc săvârşirea unei practici comerciale neloiale


Ordinul nr. 1193/2023 prevede punerea în aplicare a Instrucţiunilor privind acordarea unui tratament favorabil întreprinderilor care recunosc săvârşirea unei practici comerciale neloiale prevăzute de Legea nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar.

Scopul prezentelor instrucţiuni este de a stabili procedura de acordare a unui tratament favorabil întreprinderilor care recunosc săvârşirea unei fapte ce constituie practici comerciale neloiale.

Reducerea cuantumului amenzii este posibilă doar în baza unei solicitări exprese formulate de către întreprinderea interesată.

Solicitarea conţine recunoaşterea expresă, clară şi neechivocă a răspunderii pentru încălcare.

Pentru a putea fi luată în considerare, cererea de recunoaştere trebuie să cuprindă elementele precizate în formularul de recunoaştere a încălcării prevederilor legii, al cărui model este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentele instrucţiuni, şi să fie comunicată, cel mai târziu, la momentul transmiterii punctului de vedere al contravenientului faţă de fapta săvârşită.